Onze Belgische Golfers naar de Olympische Spelen

19.07.2016

Of je nu beginnend golfer bent of niet, je hebt het zeker al opgevangen. Vanaf dit jaar staat Golf terug op de Olympische kalender. Daarom zijn onze Belgische topspelers Thomas Pieters, Nicolas Colaerts en Chloé Leurquin volop bezig met de voorbereidingen. Want zij gaan dit jaar naar Rio!

Natuurlijk zijn onze spelers enthousiast. “Daar heb ik als jong gastje van gedroomd,” vertelt Thomas in het Golf Vlaanderen Magazine. En dat kan ook niet anders. Wie passioneel met zijn sport bezig is, droomt van grote tornooien. En de Olympische spelen zijn de kers op de taart.

Om onze golfers aan te moedigen doet het VVG verschillende #GolfToRio acties. Maak een leuke selfie of filmpje met een aanmoediging voor de spelers en post het op social media met de #GolfToRio tag. Zo maak je alvast kans op een exclusieve RioGolfbag. En kijk zeker eens op http://www.golftorio.be/ voor meer informatie.

Op 14 juli werd de officiële golfselectie naar Rio bekend gemaakt bij de opening van het golfmuseum in het Sportimonium te Hofstade.  Daar kom je alles te weten over het ontstaan en de evolutie van golf over de eeuwen heen. Wist je trouwens dat golf voor het eerst in onze contreien gespeeld werd? Zonder golfbanen uiteraard en gewoon met een stok en een steen. Maar het idee komt van hier.

We wensen iedereen een fijne Olympische zomer. Maar blijf er vooral niet voor huis. Olympisch golf kijken kan ook in ons clubhuis de Groenen Hoek.

Alle nieuws