Meer weten over golf?

Golf is populairder dan ooit. Elk jaar groeit het aantal golfers in ons land. De uitstekende prestaties van onze landgenoten Thomas Pieters en Thomas Detry zitten daar zeker voor iets tussen. Zij zorgden ervoor dat België in 2018 voor het eerst wereldkampioen golf werd.

Wat is golf?

Golf wordt buiten op een grasveld (= golfbaan) gespeeld. De golfer moet een kleine harde bal met een golfstok (= golfclub) in zo weinig mogelijk slagen in een putje proberen te krijgen. Dat putje wordt een hole genoemd en wordt aangeduid met een vlag. Een golfbaan bestaat meestal uit 18 holes.

Uniek spelsysteem

In golf wordt gebruik gemaakt van het handicapsysteem (= HCP). Elke golfer heeft een handicapcijfer. De handicap geeft aan hoe goed de speler is. Hoe lager het cijfer, hoe beter je niveau. Je cijfer bepaalt ook in hoeveel slagen je een hole moet halen. Een minder ervaren speler mag in meerdere slagen spelen. Dankzij dit systeem kan je als starter ook spelen met gevorderden. Iedereen heeft zo evenveel kans om te winnen.

Vanaf wanneer mag ik alleen op de golfbaan spelen?

Je start eerst met golflessen. Dit kan individueel of in groep. Daar leer je de theorie en de techniek voor een goede slag. Daarna mag je samen met je leraar de golfbaan op om de praktijk te leren. Als je de theorie en de praktijk goed beheerst, krijg je baanpermissie. Je mag dan alleen oefenen op de golfbaan van Antwerp Golf School. Als je golfleraar je vaardig genoeg vindt, krijg je een golfvaardigheidsbewijs (= GVB). Vanaf dan mag je op meerdere banen spelen.

Kan ik ook aan competitie doen?

Gevorderde spelers kunnen deelnemen aan wedstrijden. AGS organiseert geregeld wedstrijden bij andere clubs. Onze leden kunnen aan een voordelig tarief deelnemen.

Meer weten? Neem contact op met het secretariaat.