Wedstrijden

Zo zijn er wedstrijden die door AGS zelf worden georganiseerd. Ze zijn toegankelijk voor alle leden van AGS. De wedstrijden op 18-holes terreinen zijn toegankelijk voor alle leden die in het bezit zijn van een federatiekaart en handicap 36, tenzij door de gastclub of AGS de handicapvereiste werd bijgesteld.

De wedstrijden op de Compactholes van AGS worden speciaal ingericht voor beginnende spelers – met handicap 45-36. Daarnaast worden er ook wedstrijden georganiseerd op compact holes parcours van andere clubs. Een speler kan zijn clubhandicap tijdens deze wedstrijden met maximum 3 punten verbeteren.

Verder hebben we ook ons eigen clubkampioenschap. Hiervoor leggen we de handicapslimiet op 35. Het principe is dat je binnen een tijdslimiet die op voorhand wordt gecommuniceerd de voorrondes afwerkt, om nadien over te gaan naar de 8ste, 4de en halve finale. De beste spelers komen nadien tegen elkaar uit in de finale. De speler met de hoogste handicap daagt de speler met de laagste handicap uit. De deelnemerslijst wordt op voorhand gecommuniceerd met de contactgegevens van je tegenspeler. Op die manier kan je volledig volgens je eigen agenda afspreken wanneer je je wedstrijd afwerkt.