Waarom G-golf goed is voor jou

G-Golf is dé ideale sport als je nood hebt aan een aangepaste omgeving om te kunnen sporten. De focus ligt echt op jouw mogelijkheden en behoeften. Golfen doe je altijd op je eigen niveau, met of zonder beperking. Je kan dus alleen golfen óf samen met vrienden of familie. Het is dan ook interessant om samen met lessen te starten. Ieder leert golfen op zijn of haar maat. Nadien kunnen jullie samen aan de slag op de golfbaan.

Golf is zowel een bewegings- als een denksport. Het is een gezonde sport voor lichaam en geest. Je beweegt op een rustige manier in de natuur.

Voor personen met autisme (ASS)

De golfbaan is een prikkelarme omgeving waar je volop kan ontspannen. Je hoeft geen fysiek of sociaal contact te hebben met je medespelers. Je speelt altijd tegen jezelf en je kan dus ook alleen de baan op.

Er zit een duidelijke structuur in het golfspel. Je ontwikkelt vaste routines en er zijn ook duidelijke spelregels. Je goed kunnen concentreren en oog voor detail zijn grote pluspunten voor een golfer.

Voor personen met een lichte fysieke beperking

Je stapt op je eigen tempo naar de bal. Snel reageren is niet nodig aangezien je altijd tegen jezelf speelt. Naar jouw vermogen bereid je de slag voor en sla je de bal.Voor de lange afstanden kan je gebruik maken van een golfbuggy (= golfkarretje).

Golfen verbetert je lichaamsperceptie en -controle. Door te stappen op een licht oneffen ondergrond oefen je je stabiliteit. Het is daarom ook de geschikte sport voor wie revalideert en terug goed moet leren lopen.

Voorlopig beschikken we nog niet over een aangepast toilet. We proberen om hier in de toekomst een oplossing voor te bieden.

Schrijf je gerust in voor een gratis initiatie (= kennismakingsles) zodat we samen met jou kunnen bekijken wat voor jou de mogelijkheden zijn op AGS.

Inschrijven kan via info@ags.be of 03-887 01 70.

Bekijk hier het filmpje van Bran en Lars , G-golfers op onze golfschool