03.01.2023

AGS verwelkomt een nieuwe pro … welkom Jan!

Beste AGS-leden, Ik ben Jan Cleenewerck, ondertussen 36 jaar oud en vader van 2 kinderen. Voor een aantal van de leden zal ik geen onbekende zijn. Tijdens de opleiding tot PGA-Pro dient er een stage gevolgd te worden. Deze doorliep ik van 2007 tot 2009 op……AGS! Sindsdien gaf ik les op enkele clubs en deed […]

Lees meer
15.01.2022

Woordje van onze pro

Alain Christiaens

Aan de AGS Leden, Onlangs hebben we de scorekaarten van de compact wedstrijden van ongeveer  3 maanden geleden bekeken. Daar kwam volgend resultaat uit dat velen blijven hangen op hun hcp 45 en ook op hcp 37 en 38.  Dat brengt frustraties met zich mee het vertrouwen wordt aangetast, elementen die we niet moeten hebben […]

Lees meer
03.02.2017

Beter voorkomen dan genezen: geef golfblessures geen kans!

Wist je dat wij samenwerken met de coaches van PERform?
Prevent, Educate and Retrain
Dat is waar PERfrom voor staat. Beter voorkomen dan genezen klinkt misschien cliché, maar dat is net waar de passie van de coaches van PERform om draait.

Lees meer
02.06.2016

Basisprincipes voor Chippen

David De Vroey

De meeste golfers zijn dol op het slaan van enorme drives van 240 meter op de fairway. Maar het is het korte spel, waarmee je echt slagen van je scores af kunt halen. Het helpt je ook bij het drastisch verlagen van je handicap. Helaas is het korte spel (shortgame) een deel van het spel dat spelers vaak verwaarlozen bij het oefenen. Het resultaat hiervan is een gebrek aan vertrouwen in dit deel van het spel, zoals ik bij zoveel spelers zie waar ik de afgelopen jaren meegewerkt heb.

Lees meer
02.06.2016

Een prima putting oefening

Deze oefening verbetert de set up en de swingbeweging met de putter en zal tot een betere impact leiden op de bal, zodat je minder putts zal nodig te hebben. Leg 3 golfballetjes rond een hole als volgt. De afstand van de balletjes tot de hole is telkens ongeveer 1,50 meter. Zoek in de buurt een vlak gebied waar je 3 clubs kunt neerleggen volgens de foto hierboven. Eén club parallel met de puttinglijn en 2 clubs er haaks op. Tussen de twee haakse clubs laat je een afstand van iets meer dan de breedte van het clubhoofd van je putter.

Lees meer