Beter voorkomen dan genezen: geef golfblessures geen kans!

03.02.2017

Wist je dat wij samenwerken met de coaches van PERform?

Prevent, Educate and Retrain

Dat is waar PERfrom voor staat. Beter voorkomen dan genezen klinkt misschien cliché, maar dat is net waar de passie van de coaches van PERform om draait.

PERform bestaat uit een team van twee therapeuten. Kristof De Wit is kinesitherapeut, gespecialiseerd in manuele therapie en dry needling. Pieter Van Bossuyt is manueel therapeut , personal trainer en golf physio trainer.

Hoe gaan ze te werk?

Lichaamsanalyse: Het lichaam kent zijn beperkingen. Foutieve of voortdurende belasting van de beperkingen maakt het lichaam gevoelig voor blessures. PERform gaat het lichaam analyseren door beperkingen te zoeken qua beweeglijkheid, houding en spieractiviteit.

Swinganalyse: In een tweede fase gaat men onderzoek doen naar ongecontroleerde bewegingen in de swing. Door deze met behulp van de pro onder controle te krijgen ga je langer zonder pijn kunnen swingen.

Perform golf map: Na de onderzoeken krijg je een gepersonaliseerde map met een opwarmingsschema, informatieformulier, de golf Medical Analysis (lichaams- en swinganalyse en een aangepast oefenschema).

Begeleiding: Tenslotte wordt je persoonlijk begeleid aan de hand van oefeningen waarbij men rekening gaat houden met uw klachten.

Samenwerking met de golfpro

Natuurlijk heb je alleen resultaat als je de onderzoeksresultaten ook in de praktijk kan toepassen. En dat is waar AGS zijn steentje bijdraagt. Onze pro’s gaan op basis van de rapporten die zij doorkrijgen van PERfrom hun lessen aanpassen en bijsturen. Enkele leden van AGS deden reeds een beroep op de diensten van PERform. Hun ervaringen kan je lezen op de website.

http://www.per-form.be/#coaches

Maar er is meer!

Op 16 februari om 19u30 is er een infoavond “Golfen en lage rugklachten”, gepresenteerd door de coaches van PERfrom. Deelname is beperkt tot een 35-tal deelnemers. Vooraf inschrijven via i-golf is dus noodzakelijk.

Van harte welkom!

Alle nieuws