aangepast programma voor G-golfers

Sinds 2017 kan je in onze golfschool terecht voor G-golf. Dit project loopt in samenwerking met Golf Vlaanderen en Sport Vlaanderen. We vinden gelijke kansen heel belangrijk. We willen de drempel verlagen zodat golf toegankelijk wordt voor iedereen. Het is onze missie om alle mensen te laten genieten van het golfspel op een manier die zij prettig vinden. Hiervoor werkten we een programma op maat uit.

gratis initiatie (= kennismakingsles)

 lessenreeksen (zowel individueel als in groep mogelijk)

lidmaatschap

Leren in kleine groep of individueel

We geven les in kleine groepen. Je kan ook individueel lessen volgen. We besteden veel aandacht aan jouw persoonlijke behoeftes. Zo kan je leren golfen in een omgeving die het best bij jou past.

Begeleiding op maat

Onze lessen worden gegeven door drie gediplomeerde golfleraars: Alain, Adrian en David. Wij noemen ze onze ‘golfpro’s’. Zij hebben de nodige kennis en ervaring om jou te leren golfen.

Onze golfpro Alain volgde verschillende G-golf bijscholingen. De lessen zullen dan ook vooral door hem gegeven worden. Zo worden personen met ASS of een lichte fysieke beperking op een professionele manier begeleid in hun golfspel.

Voor alle vragen over G-golf kan je terecht bij onze G-sport verantwoordelijke Bie. Wij noemen haar onze ‘G-golf captain’. Je kan haar bereiken via e-mail: bie.ags@gmail.com

Bie specialiseerde zich in autisme. Ze is goed op de hoogte van de moeilijkheden die mensen met ASS kunnen ondervinden. Zij dacht over elk detail na en zorgde ervoor dat er autismevriendelijke lessen worden aangeboden in onze golfschool.

Visuele ondersteuning bij de lessen

We hechten veel belang aan structuur en proberen zoveel mogelijk visueel te werken. Zo gebruiken we pictogrammen, foto’s en schema’s om de golfregels uit te leggen.
We werken met borden en folders om onze startende golfers wegwijs te maken in onze golfschool. Met kleuren en stickers maken we ons lesmateriaal praktisch in gebruik.

  • In het clublokaal hangt een groot bord voor jongeren met een schema dat de verschillende stappen in het golfspel en de niveaus van de spelers laat zien. Zo krijg je een duidelijk visueel overzicht van elkaars vaardigheden.
  • Iedere jongere kan zijn vaardigheden verzamelen op een badge met kleurenstickers.
  • Het bordje ‘Meeting point’ op het terrein geeft aan waar je kan wachten op de golfleraar.
  • Een folder voor jongeren verduidelijkt afspraken, hoe een les start, waar je iets kan vinden,…
  • Een startersgids voor volwassenen legt uit wat je moet weten over onze golfschool en wat de eerste stappen zijn in het golfspel.
  • Een overzichtskaartje geeft aan wat je moet aandoen op een wedstrijd en wat je moet meenemen.
  • Kleuren op de lengte van de golfclubs helpen je om de juiste clubs te gebruiken.
  • Buiten op ons golfterrein staat een bord met afbeeldingen van de verschillende golfvaardigheden. Zo weet je wat je kan oefenen als je buiten de lesuren wil golfen.

Praktische leermethode om jongeren te stimuleren

We werkten ook een systeem uit om onze jongeren aan te zetten om de golfvaardigheden in te oefenen. Zo worden ze uitgedaagd om steeds beter te worden.

Elke moeilijkheidsgraad heeft een kleurcode en iedere speler krijgt een badge. Telkens er een nieuwe vaardigheid behaald wordt, mag er een gekleurde sticker gekleefd worden. Elke maand wordt bekeken of je een hoger niveau bereikt hebt.